Trwają prace nad Publikacją projektową w ramach projektu HORECA4VET. Jesteśmy w trakcie przygotowań 3 artykułów w obszarze angażując naszych zewnętrznych Partnerów, w ten sposób docieramy z naszym projektem do szerokiego grona.

Współpracujemy w gronie ekspertów EVACO, ale także ekspertów MadeinMedia z Łodzi – w obszarze eco labów, oraz ekspertów Wyższej Szkoły Turystyki i Ekologii z Suchej Beskidzkiej – w obszarze kompetencji zielonych w MMŚP.

Mały akapit na zachętę:

„Wprowadzanie prośrodowiskowych rozwiązań kojarzy się przede wszystkim z oszczędnościami energii, wody, ale też mniejszą ilością odpadów. Jednak zielone działania mają też inne skutki, jak otwarcie się na nowe grupy klientów czy możliwość podnoszenia marży – z badań wiemy, że klienci z pokolenia Z i milenialsi są w stanie zapłacić za przyjazne klimatowi usługi nawet o 1/3 więcej. Ponadto konsumenci mogą w łatwy sposób stać się rzecznikami przedsiębiorstw, jeśli tylko filozofia prowadzenia danej działalności jest im bliska. W artykule poświęconym zielonym kompetencjom w HoReCa przyglądamy się przede wszystkim definicji tych kompetencji i tego, w jaki sposób można je wykorzystać w codzienności hotelów i restauracji.”

Wszyscy czekamy na efekty! Nasi Partnerzy z Turcji, Macedonii i Cypru także przygotowują niezwykle ciekawe artykuły, które będą w formie jednej publikacji już w I kwartale 2023!