Mistrzowie Kuchni

informacje:

Lider projektu: Fundacja Educare et Servire

Partner projektu: EVACO Sp. z o. o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie

Czas realizacji projektu: od 1 czerwiec 2013 do 31 lipiec 2014

Obszar realizacji projektu: województwo podkarpackie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Ogólne informacje:

MISTRZOWIE KUCHNI:  to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa podkarpackiego.

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 100 kucharzy/kucharek z 70 mikro i małych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik będzie miał możliwość zdania egzaminu czeladniczego.

Oferta szkoleniowa: 48 godzin praktycznych zajęć kucharskich i 32 godzin warsztatów teoretycznych.