Mistrzowie Kuchni
informacje:
Lider projektu: Fundacja Educare et Servire
Partner projektu: EVACO Sp. z o. o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Rzeszowie
Czas realizacji projektu: od 1 czerwiec 2013 do 31 lipiec 2014
Obszar realizacji projektu: województwo podkarpackie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Ogólne informacje:
MISTRZOWIE KUCHNI: to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa podkarpackiego.
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 100 kucharzy/kucharek z 70 mikro i małych firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim. Każdy uczestnik będzie miał możliwość zdania egzaminu czeladniczego.
Oferta szkoleniowa: 48 godzin praktycznych zajęć kucharskich i 32 godzin warsztatów teoretycznych.