Trening Smaków

informacje:

Lider Projektu: EVACO Sp. z o. o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie

Wartość budżetu projektu: 1 103 406,64 zł

Okres realizacji : 2 stycznia 2012 do 28 luty 2013

Obszar realizacji: województwo małopolskie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Ogólne informacje:

TRENING SMAKÓW (Kraków) – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania.

Był to cykl kompetencji kuchni świata – kuchnie: włoska, śródziemnomrska, meksykańska, azjatycka, molekularna, souse vide, francuska, bankietowa itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim.

Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!