Trening Smaków
informacje:
Lider Projektu: EVACO Sp. z o. o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie
Wartość budżetu projektu: 1 103 406,64 zł
Okres realizacji : 2 stycznia 2012 do 28 luty 2013
Obszar realizacji: województwo małopolskie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Ogólne informacje:
TRENING SMAKÓW (Kraków) – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej.
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania.
Był to cykl kompetencji kuchni świata – kuchnie: włoska, śródziemnomrska, meksykańska, azjatycka, molekularna, souse vide, francuska, bankietowa itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim.
Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!