Trening Smaków 2
informacje:
Lider Projektu: EVACO Sp. z o. o.
Instytucja Pośrednicząca: Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie
Lider Projektu: EVACO Sp. z o.o.
Wartość budżetu : 1 037 413,66 zł
Okres realizacji: 1 październik 2012 do 28 luty 2013
Obszar realizacji : województwo małopolskie
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Ogólne informacje:
TRENING SMAKÓW 2 – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego
Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej
Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji stanowiskowych – moduły: zupy, śniadania hotelowe, desery, kuchnia gorąca, kuchnia zimna itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim.
Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!