Trening Smaków 2

informacje:

Lider Projektu: EVACO Sp. z o. o.

Instytucja Pośrednicząca:  Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie

Lider Projektu: EVACO Sp. z o.o.

Wartość budżetu : 1 037 413,66 zł

Okres realizacji:  1 październik 2012 do 28 luty 2013

Obszar realizacji : województwo małopolskie

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Ogólne informacje:

TRENING SMAKÓW 2 – był to cykl bezpłatnych szkoleń zawodowych – gastronomicznych skierowanych do zawodowych kucharzy z województwa małopolskiego

Cel główny projektu: podniesienie kompetencji kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 100 mikro i małych i średnich firm z branży hotelarsko-gastronomicznej

Zakres tematyczny szkoleń: uczestnicy pod okiem Mistrzów Kucharskich doskonalili umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Był to cykl kompetencji stanowiskowych – moduły: zupy, śniadania hotelowe, desery, kuchnia gorąca, kuchnia zimna itp. Uczestnicy zwiększyli swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania dnia w kuchni oraz zarządzania zespołem kucharskim.

Każdy uczestnik zdał wewnętrzny egzamin praktyczny. Wszystkie cele i wskaźniki projektu zostały osiągnięte. Projekt został zakończony z sukcesem!