HoReCa4VET – Market qualifications
Głównym celem projektu HoReCa4VET jest zwiększenie dostępu do formalnego, nieformalnego i pozaformalnego uczenia się przez całe życie w branży HoReCa poprzez opracowywanie i wdrażanie modeli walidacji i certyfikacji zgodnie z Europejskimi Ramami Kwalifikacji.
HoReCa4VET – Market qualifications
Cele
Głównym celem projektu HoReCa4VET jest zwiększenie dostępu do formalnego, nieformalnego i pozaformalnego uczenia się przez całe życie w branży HoReCa poprzez opracowywanie i wdrażanie modeli walidacji i certyfikacji zgodnie z Europejskimi Ramami Kwalifikacji.
Projekt jest zgodny z celami i założeniami VET, a wszelkie działania związane z minimalizacją luki między kształceniem i szkoleniem zawodowym a rynkiem pracy traktowane są priorytetowo.
W ten sposób oczekiwane rezultaty przyczynią się do poprawy jakości kształcenia i szkolenia zawodowego, a także do zwiększonego wykorzystania unowocześnionych treści, narzędzi i zasobów wspierających VET.
Oczekiwane rezultaty
Umiejętności wypracowane w wyniku projektu będą mogły uzupełniać kompetencje nabyte w ramach edukacji formalnej i pozaformalnej, gdyż jest odpowiedzią na zidentyfikowane potrzeby rynku pracy. Zapewni to firmom wykwalifikowaną kadrę, co z kolei umożliwi jednostkom poprawę dostępu do rynku pracy.
Opracowane wyniki będą również źródłem zasobów dla pracowników nieposiadających potwierdzonych kwalifikacji. Może być również niezbędnym punktem wyjścia do rozwoju kariery i awansu.
Media społecznościowe
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/horeca4vet
- Facebook: https://www.facebook.com/horeca4vet
- Twitter: https://twitter.com/HoReCa4VET
PRODUKTY
Lider Projektu
Partnerzy Projektu
Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Edukacji i Kultury (EACEA). Unia Europejska ani EACEA nie ponoszą za nie odpowiedzialności.